مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گفته سه کشور اروپایی گفتهاند که خواستار حفظ تحریمهای موشکی علیه ایران بعد از اکتبر هستند. این در حالی است که کشورهای اروپایی همگام با آمریکا تاکنون به وعدههای برجامی خود در قبال ایران عمل نکردند.
شورای اتحادیه اروپا با تکرار اتهام بی اساس حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه علیه اوکراین، صادرات قطعات به کار رفته در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع کرد و بر تحریمها علیه ایران موارد جدیدی اضافه کرد.
در حالی که تحریمهای موشکی بالستیک اتحادیه اروپا علیه ایران، طبق توافق هستهای پیشین، در ماه اکتبر منقضی خواهد شد، یک مقام اروپایی گفت این اتحادیه برای حفظ تحریمهای موشکی ایران مشکلی ندارد.
اتحادیه اروپا در حال تصویب مجموعه اصلاحات قوانین مرتبط با پذیرش و اسکان مجدد پناهجویان است. با این حال لهستان و مجارستان روز جمعه در جریان نشست سران این اتحادیه از تصویب نتایج مشترک در این باره ممانعت کردند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش کرد که از شورش ناکام گروه واگنر به عنوان ابزاری برای بی ثبات نشان دادن روسیه استفاده کرده و در همین راستا ادعا کرد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اقتدار خود را از دست داده است.
یک رسانه غربی در ادعایی که به قصد اتحادیه اروپا برای فرار از فعالسازی ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» علیه ایران تعبیر میشود از تلاش بروکسل برای حفظ تحریمهای موشکی ضد تهران بعد از اکتبر 2023 خبر داده است.
تیهری بروتون، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا روز سه شنبه در واکنش به تبعات نگرانکننده مقررات تازه هوش مصنوعی گفت: «نگران نباشید. هیچکس این بازار را ترک نمیکند.»
کمیسیون اروپا اعلام کرد که دولت های اتحادیه اروپا از طرح استفاده از درآمدهای حاصل از دارایی های مسدود شده روسیه برای کمک به تامین مالی اوکراین حمایت می کنند و آنها در حال همگرایی روی گزینه های احتمالی هستند.
اعضای اتحادیه اروپا در مورد یازدهمین بسته تحریمی علیه روسیه به توافق رسیدند که در بخشی از آن ۷۱ فرد و ۳۳ نهاد دیگر به فهرست تحریمها اضافه شدند.در بسته تحریمی جدید ممنوعیت فروش فناوری و کالاهای حساس دارای استفاده دوگانه به کشورهای ثالث گنجانده شده است.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از دیدار و گفت وگو با آلبین کورتی نخستوزیر کوزوو در توئیتر خود نوشت: وضعیت کنونی کوزوو خطرناک است. با تشدید تنش میان قومیت های کوزوو، روسیه در مقابل غرب از صربستان حمایت می کند.
یک مقام ارشد نظامی آمریکا اعلام کرد که اگر غرب جنگنده های اف ۱۶ را به کی یف عرضه کند، آنها در اوکراین مستقر خواهند شد. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با تایید ارسال این جنگنده ها به اوکراین در آینده نزدیک گفت: آموزش 15 هزار نظامی اوکراینی تکمیل شده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه ۲۲ مه (۱ خرداد) گفت بسته جدیدی از تحریمهای -به زعم وی- حقوق بشری علیه مقامات جمهوری اسلامی ایران وضع خواهد شد.
رئیس سرویس خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که بروکسل بر این باور است که عصر "دنیایی از هم پاشیده" فرا رسیده است که در آن اتحادیه اروپا با سایر کشورها بسته به موضع آنها در قبال روسیه و چین روابط خود برقرار خواهد کرد.